De piano’s waren terug in Gent: een maand lang mocht iedereen er op spelen

Antoine (onze muzikale begeleider bij Zingen met Plezier) speelde met plezier op verplaatsing! 

Daar zijn de piano’s weer! Net zoals vorig jaar zet muzikant Frederik Sioen voor 1-2-3-piano deze zomer vanaf 14 augustus publieke piano’s op een reeks openbare plekken, verspreid over de stad. Het evenement, waarbij iedereen de piano’s vrij mag bespelen, groeide vorige zomer uit tot een publiekslieveling in Gent.
Vijf locaties zijn dezelfde als vorig jaar: de stadshal, DOK, het Sint-Pietersstation, de bibliotheek aan de Zuid en het Pierkespark in de Brugse Poort. Het Gravensteen en de Piramuide in de Muide zijn weggevallen. In ruil komen er piano’s aan de Minardschouwburg, de Zebrastraat en boekhandel Paard Van Troje op de Kouter.

‘De piano’s staan vrij ter beschikking voor iedereen’, klinkt het op de website van 123 Piano. ‘Van zij die een eerste keer de pianotoetsen zullen aanslaan tot de gedreven virtuoos. Ge moogt er allemoal op spele, dus loat u goan!’