Filmnamiddag in LDC d’ Ontmoeting

30 december 2015 – 14.00 uur – Gratis

Een fijne familiefilm voor kinderen én volwassenen.
Inside out is een film van Pixar/Disney en vertelt het verhaal van 5 emoties: plezier, verdriet, woede, afkeer en angst. Deze emoties zijn  ‘figuurtjes’ in het hoofd van het 11jarig meisje Riley.

Wanneer Riley moet verhuizen naar een andere stad, gaat er vanalles mis in haar ‘hoofd’kwartier. Geluk en verdriet verdwijnen naar het langetermijngeheugen. Het is aan afkeer, woede en angst om Riley emoties te geven -tot geluk en verdriet hun weg terug naar het hoofdkwartier hebben gevonden. Dat gaat uiteraard niet zonder slag of stoot.

Inside out leert kinderen (en volwassenen) veel over het leven. Het belang van eerlijkheid, je trots opzij zetten en geen problemen maar oplossingen zien, zijn de belangrijkste thema’s in de film. Ook vriendschap en familie komt aan bod.
Inside out brengt een boodschap maar blijft in de eerste plaats een grappige film voor jong en oud. Je zal met een blij gevoel naar huis vertrekken.