Zondagswake

wake.pngVrijdag 16 november en zaterdag 17 november
20.30 uur

Kostprijs: 12 euro

Locatie: GC De Wildeman (Schoolstraat 15)

Naar jaarlijkse traditie nodigen Welzijnszorg en Groepswerking Marant in het najaar sociaal-artistieke projecten uit in Gc De Wildeman om het thema armoede onder de aandacht te brengen.

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 november zijn het echter mensen uit Herent zelf – waaronder enkele bezoekers van het LDC – die hun verhaal brengen.

In Zondagswake gaat Johan Knuts, bekend Vlaams acteur, met spelers, bouwers en helpers van Welzijnszorg Herent, Groepswerking Marant en Stapke in de Wereld op zoek naar de krachtige eenvoud van beeldend theater.

Samen creëren ze een wereld waar weinig woorden veel prijsgeven. Een wereld die hier begint, naast de deur, om de hoek, onder de toren. Waar soms strijd geleverd wordt met de tegenslag van alledag. Waar ook geschaterd wordt, gebluft, gesust en al eens een brandje liefdevol moet worden geblust.

Zondagswake nodigt de kijker uit om in het wonderlijke gebeuren op de scène een stukje persoonlijke geschiedenis te ontdekken.

Johan Knuts speelt en maakt al bijna drie decennia theater. Dat deed hij ondermeer bij Toneelgroep Ceremonia, het Gentse ensemble van wijlen Eric De Volder, waar hij zich bekwaamde in het groteske genre. De voorbije jaren coachte en begeleidde hij spelers van allerlei slag, jong en oud, ervaren en onervaren. Sinds enige tijd doet hij dat ook met succes in sociaal-artistieke middens.

Met steun van Beweging.net (KWB, Femma), GC De Wildeman en Sociaal Huis Herent.

Kaarten kopen:
Voor deze voorstelling kan je kaarten kopen via de website www.gcdewildeman.be of aan het onthaal van De Kouter, huis van de gemeente, tijdens de openingsuren.