Praatcafé dementie: anders omgaan met dementie

dementieDonderdag 22 november
19.30 – 21.30 uur
Gratis
Locatie: WZC St Bernardus (Egenhovenstraat 22, 3060 Bertem)

Een praatcafé dementie is een reeks van bijeenkomsten voor mensen die, op welke manier ook, in contact komen met dementie. In een ontspannen sfeer kan je kennis maken met anderen, nuttige informatie opdoen, ervaringen uitwisselen en zo het dagelijks leven met dementie iets beter begrijpen en er beter mee omgaan.

In het praatcafé wordt telkens een gastdeskundige aan het woord gelaten over een bepaald aspect van dementie. Nadien is er de mogelijkheid om onderling van gedachten te wisselen, vragen te stellen en te praten met elkaar. Gewoon luisteren kan uiteraard net zo goed.

Op donderdag 22 november geven Elyn Smets, psycholoog, en Jenny Renders, verpleegkundige, uitleg over dementie van A tot Z – of hoe je anders kan omgaan met dementie.

Voor wie: familieleden van personen met dementie, personen met dementie, kennissen, vrijwilligers en professionelen (voor professionelen worden er geen vormingsattesten uitgereikt).