Praatcafé dementie: ‘huis, tuin en keukenweetjes’ voor mantelzorgers

praatcafedementieMaandag 18 maart

19.30 – 21.30 uur

Gratis

Een praatcafé dementie is een reeks van bijeenkomsten voor mensen die, op welke manier ook, in contact komen met dementie. In een ontspannen sfeer kan je kennis maken met anderen, nuttige informatie opdoen, ervaringen uitwisselen en zo het dagelijks leven met dementie iets beter begrijpen en er beter mee omgaan.

In het praatcafé wordt telkens een gastdeskundige aan het woord gelaten over een bepaald aspect van dementie. Nadien is er de mogelijkheid om onderling van gedachten te wisselen, vragen te stellen en te praten met elkaar. Gewoon luisteren kan uiteraard net zo goed.

Op 18 maart krijg je als mantelzorger een avond vol praktische tips. Wat werkt wel, wat werkt niet…

Spreker Katja Van Goethem heeft als professional en ook zelf als mantelzorger ervaring opgebouwd rond het thema dementie. De expertise die zij opdeed vanuit haar job als consulente op het Expertisecentrum Dementie koppelt zij graag aan haar achtergrond van communicatie en theater.

Voor wie: familieleden van personen met dementie, personen met dementie, kennissen, vrijwilligers en professionelen (voor professionelen worden er geen vormingsattesten uitgereikt).