Werken in de ‘cloud’

cloudDinsdag 23 april
14.00 uur
7 euro/3 euro (aangepast tarief)
Inschrijven tot 17 april

Bij normaal computergebruik bewaren wij alle data op de harde schijf van onze pc of laptop en net deze harde schijf is de achilleshiel van ons systeem: na een crash, virus of foute update zijn onze bestanden vaak definitief verloren: ledenadministratie, stamboomgegevens, muziek-bibliotheek, lessen, presentaties en foto’s…

Voor deze belangrijke bestanden moeten we op de een of andere manier extra veel zorg dragen. Een kopie of een back-up is dus geen overbodige luxe. Wij kunnen bestanden kopiëren op een CD/DVD of op een usb-stick, beter nog is het gebruik van een externe harde schijf waar we, op regelmatige basis, een back-up van onze computer nemen.

En daar is nu ook de ‘cloud’, de mogelijkheid om bestanden en data online op te slaan op een andere plek dan de eigen harde schijf. Dit kan de OneDrive, Gdrive of iDrive zijn. We kunnen ook grote bestanden doorsturen via WeTransfer…
In deze voordracht brengen we een eerste kennismaking met de tsunami aan nieuwe dingen op het internet en hoe die de komende decennia ons leven gaan veranderen.
Vereiste voorkennis: basiskennis pc en internet

Begeleiding: Seniornet Vlaanderen

Inschrijven ? Dat kan:

  • aan de toog in het LDC
  • via het telefoonnummer 016 85 30 20 met de vermelding van je naam, telefoonnummer en de activiteit. Een medewerker van het LDC neemt nadien contact met je op.
  • online: Schrijf je hieronder in en klik op ‘versturen’ (de tekst ‘bericht is verzonden’ verschijnt dan boven ‘Voornaam’, maar je krijgt sowieso een bevestiging van ons):