Infosessie: voorafgaande zorgplanning

zorgplanningDonderdag 5 maart
14.00 uur
Gratis
Inschrijven tot 4 maart

Voorafgaande zorgplanning is een onderwerp dat de laatste jaren sterk aan aandacht wint. Een toenemende vergrijzing en een betere medische kennis leiden ertoe dat mensen ouder worden en langer leven met hun chronische ziekten.
Er bestaat geen zekerheid dat we steeds in staat zullen zijn om zelf beslissingen te nemen over ons levenseinde. Daarom willen meer en meer mensen ‘met hun papieren’ in orde zijn. Een reden is vaak dat ze iemand in hun nabije omgeving hebben zien overlijden op een wijze die ze zelf zeker niet zouden willen. Dan begint de zoektocht naar de juiste documenten die kunnen richting geven aan de beslissingen omtrent de zorg aan het levenseinde op het ogenblik dat ze niet meer in staat zijn hun wil te uiten.

Er bestaan in België vijf correcte wilsverklaringen die men voorafgaand kan opstellen. Deze voorbereiding moet zorgverleners en familie gidsen in de zorg voor de patiënt, rekening houdend met de wil van de patiënt, wanneer deze laatste zich niet langer zelf kan uitdrukken.

Tijdens deze lezing staan we stil bij het ouder worden en welke uitdagingen dat met zich meebrengt. We gaan dieper in op hoe je er kunt voor zorgen dat je voortijdig autonoom kunt beslissen over je kwaliteit van leven bij je eigen levenseinde. We geven meer duidelijkheid in het opstellen van de correcte wilsverklaringen en formulieren. Ook de Zorgvolmacht wordt toegelicht.

Begeleiding: Nele De Win, seniorenconsult en gepassioneerd bezig met ouderenbeleid en ouderenparticipatie.

Inschrijven ? Dat kan:

  • aan de toog in het LDC
  • via het telefoonnummer 016 85 30 20 met de vermelding van je naam, telefoonnummer en de activiteit. Een medewerker van het LDC neemt nadien contact met je op.
  • online: Schrijf je hieronder in en klik op ‘versturen’ (de tekst ‘bericht is verzonden’ verschijnt dan boven ‘Voornaam’, maar je krijgt sowieso een bevestiging van ons):