L.A.B. 2020: Ik ben meer dan mijn kassaticket

49463788833_f64204ebf3_kDo, 12/03/2020 – 18:30 – 21:00, gratis

Aaargh. Welke bananen zijn nu de meest duurzame? Wil jij ook dat je supermarkt van duurzaam de makkelijkste keuze maakt voor alle inwoners in jouw stad of gemeente?

In het atelier ‘Ik ben meer dan mijn kassaticket’ zoek jij als consument mee naar concrete lokale oplossingen om in de winkel toe te passen. We gaan in gesprek met met een directeur van een supermarkt in jouw regio en een gedragspsycholoog over duurzaam winkelen. Welke maatschappelijke verantwoordelijkheid kan/moet de uitbater op zich nemen? Welke obstakels kom je als consument tegen? Hoe kan je samenwerken? Wat werkt en wat niet?

Na het panelgesprek bedenken we in kleine groepjes concrete en realiseerbare ideeën voor de supermarkt om afval te verminderen, gemakkelijker seizoensgroenten te eten, minder dierlijke producten te consumeren enz.

Praktisch

Om 18:30 kan je genieten van hapjes van een lokale cateraar.

Om 19:00, met een gevulde maag aan het werk te gaan.

Inschrijvingen: https://www.vormingplusob.be/ik-ben-meer-dan-mijn-kassaticket-0

Meer info: www.meerdanmijnkassaticket.be & www.lab2020.be