Lezing: Racisme-wijs

We willen allemaal een fijne samenleving, niet? Met gelijke kansen voor iedereen! Maar hardnekkige vooroordelen en stereotypen zijn een spelbreker voor mensen van kleur. Ze zorgen voor discriminatie die niet altijd zichtbaar is of waar niet iedereen oog voor heeft.

Dinsdag 23 november
20.00 uur
10 euro/4 euro (aangepast tarief)
Inschrijven tot 17 november
Locatie: vrijetijdscentrum Warot – Warotstraat 11, 3020 Winksele (zaal: paviljoen 1 – 2 – 3)

Om ‘bondgenoot’ te worden of anti-racist te zijn, gaat het niet zozeer om de andere huidskleur onder de loep te nemen, maar ook en vooral na te denken over wat het betekent om wit te zijn.

In deze interactieve lezing bekijken we samen met filosofe Martha Claeys hoe de witte driehoek ‘onwetendheid – privilege – ongemak’ eigenlijk racisme verbergt en in stand houdt. We doen dat aan de hand van het werk van vooraanstaande anti-racismedenkers en voorbeelden uit het dagelijkse leven.

Deze activiteit gebeurt in samenwerking met Avansa Oost-Brabant en Lokaal Opvanginitiatief Herent.